Tuesday, January 18, 2011

ENCIK :)

ak da tak tahu nak cakap apa lagi da...
ak rse kat dunie ak skrg nie sume da tak penting.
kecuali BAPAK ak and family ak..
cbe klo kawan2 bayang kan..
bapak yang dtg dri JOHOR BAHRU ke SUBANG JAYA..
semata2 nak tgok anak dye ngn nak bgy buku to his son ..
SEMATA-MATA nak bagy buku..
nak tgok anak dye berjaya..
ak boleh trima klo seorng bapak tuh dtg dgn kerete dye sndri..
tp cube korng bayang kan kalau bapak tuh dtg dgn naek
KERETA API, then explore sndri kat dunie KL nie tok smpai ke tmpat anak dye
TAYLOR LAKESIDE UNIVERSITY.
even anak dye ad kelas pon..
sanggup tggu dri pagi smpai ke petang..

itulah BAPAK aku


ak da try halang dye mlm smlm..
 tp dye nak jgak dtg...
smpai kn ak yg nak nnges..


THEN,
pagi tdy,abes jep kelas chemist (9.00)am,
ak tros g food court,bapak ak ckp dye da smpai,
JUMPA la dye di sana..
ak tahan air mata ak..
ak tgok beg yg dye sandang,sarat dgn BUKU2 ak,
YA ALLAH.
ko da bnyak bagy ak dugaan idup kat sini..
ko tambah lagy penderitaan bapak ak nie...

pkol 10.00am,
ak msok kelas balik...
tp ak x nak tnggal kan bapak ak sorng kat food court tuh
'BIL,belaja la,,encik kat sini jep..tak pegy mne2 pon'
ak rse da give up nak dga ayat tuh..
THEN,terpaksa masok kelas...
tinggal lah bapak ak sorng2..


abes kelas pkol 4.00pm,
tros lincah2 ak g food court...
air mata da mngalir jep tgok muka bapk ak yg penat gile
ak tak nak dye busan..
so,cter lah apa yg ak alami kat sini..


5.00pm
kami berdua ambek teksi,pegy uma ak..
then, egat dye nak msok..bole la rehat2 jap..
tp dye x nak..
ak taw ak da x bole nak paksa bapak ak lagy..
dye ckp dye nak g stesen subang nak pegi SEREMBAN..
singgah uma PAK SU ak..
'tak kan lah encik nk g sorng2 ???'
'tak pe lah BIL, encik sje2 jep nak explore tmpat nie..'


smpai jep ruma ak..
bapak ak pass kan beg yg dye sandang tuh kat ak..
BERAT !
then,dye tros ckp kat drebar teksi g stesen subang..
THEN,esok dye nak singgah lagy..

'ESOK TENGAH HARI BARU encik BALIK JOHOR.'


luahan daripada anak yang dah tak nakal : MUHAMMAD NABIL BIN MOHAMADDIN
5.40pm
18.01.2011
*smpai jep bilik, tros call ibu,then,x than nak nanges!


*beg sandang tersebut mmg uat ak mnanges.BERAT tahu!

10 comments:

  1. cikk,,aku nanges kot bace entry ko nih.............

    ReplyDelete
  2. ak join ko nanges.. T_T
    pasni, study leklok, smpai ko berjaya :)

    ReplyDelete
  3. jdkn sbgi pmbakar smngt. bljr btul2 kcik. make people proud of u! ak bgge r ngn kau!

    ReplyDelete
  4. kecik??
    setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..
    =), cool.....

    ReplyDelete
  5. weyh,sdeY doe.... sBar ea.. Ade hkmH diseBalik ape y tJadi...

    ReplyDelete
  6. Oh, sedih.
    Tapi ni best entry so far :)

    ReplyDelete
  7. sedih doe..study leklok cikk..

    ReplyDelete
  8. this entry is so heart wrenching. ;')

    ReplyDelete